JOASH

LIVE BAND IMPRESSIE

muziek

BIOGRAFIE joash

JOASH is geboren in Woudenberg en verhuisde op zijn 8e naar Groningen. Omgeven door vrijheid en creativiteit in het vrijstaande huis ontdekte hij op jonge leeftijd zijn liefde voor muziek, beïnvloed door zijn kunstenaarsmoeder en vader, een groot fan van Mike Peters.  Na het zien van het optreden van Douwe Bob bij de beste singer-songwriter ging het vuurtje branden en ontstond het verlangen naar het maken van eigen muziek en het geven van optredens.

Terug in Woudenberg begon JOASH op 16-jarige leeftijd met gitaarlessen en schreef hij zijn eerste nummers na een gebroken hart. Het schrijven werkte therapeutisch en al snel nam hij zijn liedjes op in zijn slaapkamer. Met vriend Gideon de Kruif vormde hij in 2019 ‘Phase Sleeps’, maar de band viel in 2021 uiteen.

Tijdens deze bandperiode ontdekte JOASH dat het schrijven en vertellen van verhalen met zang en gitaar zijn roeping was. Hij begon meer nummers te schrijven over zijn levenservaringen, de mooie en pijnlijke kanten van liefde, onrechtvaardigheid en jeugdherinneringen.

Na het uitbrengen van enkele singles begon JOASH opnieuw de zoektocht naar een band. Via Gideon ontmoette hij Rick en later voegden Diede en Jeshja zich bij de band. Na intensieve schrijfsessies en een ontmoeting met producer Angel Alvarez ontstond het idee voor een debuut-EP. Enkele maanden later nam de band vijf nummers op in het americana en country genre, geïnspireerd door artiesten als Douwe Bob en John Mayer. De EP wordt uitgebracht in april 2024.

foto's

recensies

Openingsnummer ‘Light behind our eye’ is diep en breekbaar, en het daaropvolgende ‘Different directions’ bezingt een moment van bezinning, waarbij kalmpjes geklapt mag worden. De artiest mist bij ‘Made to be alone’ niet de ironie van het nummer ten gehore brengen voor een groot publiek. Even inspelen van de pedalen en dan is het tijd voor de finale, een lied met echo’s van eigen spel en tegenzang van de toeschouwers die warempel werkt. – 3voor12 Leiden

 

Video's

Agenda

Contact

Presskit & rider

  • Email: info@joash.nl
  • TEL: 0611202721
Scroll to top